Villkor Treehero.se

Treehero strävar efter total transparens för allting vi gör!

Köpvillkor – Villkor för Insamling – Cookiepolicy Dataskyddspolicy

Definitioner

  • Insamling – En digital plats för att ta emot donationer som sedan fördelas till Trädplatering, Treehero samt Insamlare
  • Kund – Användare som köper tjänsten Trädplantering på Treehero.se
  • Insamlare – Person/er som driver en insamling för Trädplantering på Treehero.se

Köpvillkor Kund

Nedan villkor gäller för Kund (köpare av Trädplantering)

1. Bekräftelse

Genom att Kund godkänner dessa Köpvillkor och köper tjänsten trädplantering uppstår ett bindande avtal. När Kund har genomfört ett köp skickas automatiskt en orderbekräftelse till den e-postadress som Kund har angett. Om Kund inte får en bekräftelse på sitt köp inom 15 minuter kan Kund kolla sin Skräppost-korg eller kontakta oss via vårt kontaktformulär här eller via support@treehero.se.

2. Betalning

Betalning sker via betalappen Swish som även kräver Bank-ID för verifikation. Med Swish betalar du enkelt och snabbt med din mobiltelefon. Ladda ned Swish-appen och följ instruktionerna i kassan när du ska betala. Så fort din betalning är genomförd uppdateras insamlingen totala värde.

2.1 Återbetalning

Återbetalning sker via banköverföring till samma konto som Kund använde vid betalning.

2.2 Reklamation

Vid köp av tjänsten Trädplantering går det inte att reklamera tjänsten då vi inte med säkerhet vet om trädet kommer att överleva, detta kan bero på många yttre faktorer och omständigheter. Se mer under punkt 3. Ångerrätt.

2.3 Priser

Det pris som gäller är pris inklusive moms som vid beställningstidpunkten finns angivet på Treehero. Totalkostnad inklusive moms anges på varje Insamlingssida samt i det orderbekräftelsen som skickas till Kund. Samtliga priser är i svenska kronor (SEK). Den del av din donation som tillfaller barnens insamling samt de icke-skattepliktiga organisationerna för trädplantation är skattebefriade.

3. Ångerrätt

Kund har ångerrätt om tjänsten Trädplantering ej påbörjats under ångerfristen (14 dagar från beställningsdatum) vilket innebär: om insamlingen som Kund köpt Trädplantering till inte avslutats inom Kunds ångerfrist, kan Kund nyttja ångerrätten enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Treehero ger Kund utökad ångerrätt till den grad att Kund kan ångra sitt köp ända tills dess att Kunds valda insamling är avslutad. Detta innebär att Kund har mer än 14 dagar på sig att nyttja sin ångerrätt, tills dess att insamlingen är avslutad. Om en insamling är avslutad visas detta tydligt på respektive insamling (URL / adress på Treehero).

Kund har inte ångerrätt om tjänsten påbörjats under ångerfristen, vilket innebär: Om insamlingen Kund har köpt tjänsten Trädplantering till avslutas inom Kunds ångerfrist, kan Kund inte nyttja ångerrätten, enligt 2 kap. 11 § DAL. Detta på grund av att Kunds köp av Trädplantering har fullgjorts; Trädplantering har påbörjats och Insamlare har fått sina insamlade pengar.

Om Kund vill nyttja sin ångerrätt kontaktar Kund Treehero via e-mail på adress: Support@treehero.se omedelbart.

3.1 Avbeställning

Enligt konsumentköplagen har Kund har alltid rätt att avbeställa sin beställning förutsatt att tjänsten inte redan har levererats eller fullgjorts. Kontakta oss omgående om du vill avbeställa tjänsten. Kontakta oss på sidan Kontakta oss eller via support@treehero.se

4. Tvist

Allmäna Reklamationsnämnen
ARN.se

EU-Kommissionens plattform:
ODR-Plattformen

5. Ändring

Treehero har rätt att uppdatera och ändra villkoren i detta avtal. Det är din skyldighet att hålla dig uppdaterad.

Villkor Insamlare

Nedan villkor gäller för Insamlare som driver en Insamling

1. Kontaktperson

Du som startar insamlingen måste ha fyllt 18 år.

2. Utbetalning

När du bestämmer att insamlingen är avslutad fyller du i formuläret på Avsluta insamling. Informationen du anger i formuläret måste vara identiskt med vad som angavs i Start insamling-formuläret. Detta för att skydda er insamling.

2.1 Bankkontonummer

Ditt bankkontonummer måste vara till samma person som startade insamlingen. Om vi märker att kontaktpersonen inte stämmer överens med mottagaren så kommer vi inte att genomföra överföringen.

2.3 Moms

Donationer för er insamling är skattebefriade från donatorn (Kund) till Treehero. Ni kan vara tvungna att betala moms för era insamlade pengar. Läs mer på Skatteverkets hemsida här.

2.4 Utbetalning sker inom 24-78 timmar

Era insamlade pengar kommer att skickas till det bankkontonummer som ni angav när ni startade insamlingen. Om informationen som anges för att avsluta insamlingen ej stämmer överens med det som angavs när ni startade insamlingen kommer vi inte att genomföra överföringen. Då kontaktar vi er enligt de uppgifter som angavs när ni startade insamlingen, för att bekräfta era uppgifter. Detta gör vi för att säkra er insamling.

4. Tvist

Allmäna Reklamationsnämnen
ARN.se

EU-Kommissionens plattform:
ODR-Plattformen

Cookiepolicy

Vi placerar kakor (Cookies) på din dator när du besöker Treehero.se. När du trycker på ”Ja, tack” placerar vi analyscookies på din dator för att kunna analysera och förbättra din upplevelse på Treehero.se (Google Tag Manager). Om du inte vill detta kan du läsa punkt 2.

1. Användning av Cookies

Treehero använder cookies för att anpassa och förbättra din upplevelse på vår hemsida, i e-mail, i tredjepartsannonsering och för att analysera trafik, donationer, användning m.m.

Annonscookies samlar in information om dina aktiviteter och visat intresse på vår hemsida så att vi kan visa relevant och målinriktad annonsering i tredjepartskanaler (sökmotorer, sociala medier och annonsnätverk).

Analyscookies ger oss övergripande analytisk information avseende din användning av på vår webbplats. Detta hjälper Treehero att göra sin tjänst ännu bättre genom att analysera trafik, användning, donationer och mer. Vi använder Google Analytics för att analysera data.

Användarcookies möjliggör kommentarsfunktionen på insamlingssidor så att du kan kommentera med din Facebook-användare. Om du har blockerat cookies visas ingen information om din användare.

2. Ta bort Cookies

Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar.

Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång vår webbplats Treehero.se försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Vidare kan du när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk. Läs mer på Aboutcookies.org. Tänk på att vissa av våra tjänster kanske inte fungerar om du blockerar eller raderar cookies.

Internet Explorer 6
Internet Explorer 7 & 8
Internet Explorer 9
Internet Explorer 10 & 11
Microsoft Edge
Google Chrome
Mozilla Firefox
Opera
Safari

Dataskyddspolicy

För att kunna erbjuda dig våra tjänster behöver vi behandla dina personuppgifter. Genom köpa tjänsten Trädplantering, anmäla dig till vårt nyhetsbrev, fylla i ett kontaktformulär, starta en insamling eller genom att avsluta en insamling accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Du godkänner också att vi använder e-post för att skicka information till dig. Behandling av personuppgifterna utförs i syfte att kunna fullgöra Treeheros åtaganden gentemot dig av beställd tjänst och för att upprätthålla en god kund- och registervård.

Vi värnar om din integritet och samlar inte in fler uppgifter än vi behöver. Vi säljer aldrig uppgifterna vidare till tredje part. Vi använder 256-bit kryptering för information som skickas till och från Treehero.se.

1. Personuppgifter

När kund donerar pengar till en insamling lämnar kund ut personuppgifter. Personuppgifter är uppgifter som kan identifiera kund och vilken relation Treehero har till kund.


Till Treehero lämnar Kund:

Förnamn och efternamn – Används för att kunna att göra din upplevelse på Treehero mer personlig

Mobiltelefonnummer – Används för att kunna betala med Swish samt som referens för din donation

E-mailadress – Används för att skicka orderbekräftelse samt e-mail för uppföljning när insamlingen är avslutad (om Kund fyller i formulär på Tack-sidan efter genomfört donation. Frivilligt.)


Till Treehero lämnar Insamlare:

Skola/Förening – Används för att göra Insamlingssidan personlig samt särskilja URL (webbaddress till Insamlingen) från andra insamlingar.

Förnamn och efternamn – Används för att kunna att göra din upplevelse på Treehero mer personlig

E-mailadress – Används för att kommunicera med Insamlare

Bankkontonummer – Används för att överföra Insamlarens förtjänst från insamlingen till angiven kontaktperson. Efter avslutad insamling tas denna information bort från våra system.

1.1. Hur samlar vi in personuppgifter?

VI samlar in personuppgifter för att kunna fullfölja din donation till de/n insamling/ar du väljer att stödja. Detta görs via respektive insamlingssidor som du väljer att donera till och kan även vara direkt, indirekt eller relaterad information som vi får när du är i kontakt med oss.

Insamlingssidor – Vid varje donation samlar vi in personuppgifter. Används för att kunna fullfölja Kunds donation (se 1. Personuppgifter)

Kontaktformulär – När du väljer att kontakta oss (t.ex. via ett kontaktformulär) använder vi dina angivna personuppgifter för att kunna kontakta dig och för att kunna 

Starta insamling och Avsluta insamling – När Insamlare startar eller avslutar en insamling sparar Treehero uppgifter om Insamlare för att kunna fullfölja våra åtagande för att starta en Insamling. När överföringen av de insamlade pengar är gjord kommer Insamlarens personuppgifter att raderas från våra system.

1.2 Vad gör vi med dina personuppgifter?

Informationen vi samlar in är antingen nödvändig för att kunna ingå ett avtal med oss, för att vi ska kunna utföra de tjänster vi har avtalat om eller för att vi ska kunna kommunicera med dig.

1.3 Delar vi din information vidare?

Vi kommer aldrig att sälja dina personuppgifter till tredje part utan din tillåtelse.Kunds information kan delas till Swedbank AB för att kunna fullfölja Kunds köp.

Swedbank AB är Treeheros bank som sköter betalning/mottagning av Kunds Trädplantering. Köp görs via Swish och synkas sedan mellan Swedbank och Treeheros databas för att kunna fullfölja Kunds köp samt för att matcha denne med Kunds valda insamling.

1.4 Var behandlas dina uppgifter?

VI lagrar dina personuppgifter på en server inom EU. Serverhallen är certifierad med ISO 27018, ISO 27001 och ISO 27002.

1.5 Hur länge sparar vi dina uppgifter?

Vi sparar din information endast så länge som det är nödvändigt för respektive syfte. Vi följer alltid lagen och raderar din information när den inte längre är relevant. När vi raderar Kunds personuppgifter försvinner Kunds donation från respektive Insamling, vilket innebär att vi tidigast raderar Kunds uppgifter när Kunds valda Insamling är avslutad. Insamlares personuppgifter tas bort när Insamlarens förtjänst är överförd från Treehero till Insamlare.

1.6 Ta bort dina uppgifter från vår databas

Kunds personuppgifter samt ekonomiska transaktion/er ligger som grund för Kunds köp och för att våra system ska kunna bekräfta Kunds köp till respektive Insamling. Du har rätt att bli raderad (rätt att bli glömd) från våra system när som helst i tiden. Det vi inte kan radera är Kunds ekonomiska transaktion som behålls av legala skäl.

För att vi ska verifiera att Kund är den person Kund utger sig för att vara behöver vi samtliga uppgifter som Kund uppgav vid köptillfället. Därefter kommer Kund att få vidare instruktioner till sin e-mail.

1.7 Vilka uppgifter har vi om dig?

Du har rätt att begära utdrag från vår databas med samtlig personuppgifter om dig. Kontakta support@treehero.se för vidare information och utdrag.

1.8 Vilka system hamnar dina uppgifter i?

När du genomför ett köp, anmäler dig till vårt nyhetsbrev, fyller i ett kontaktformulär eller driver en Insamling kan din information gå igenom olika steg innan den är färdigbehandlad. Vi arbetar med följande system/leverantörer och din information kan behöva behandlas av några:

Kommunikation:

Gmail – Mailhanteringssystem

  • Vi använder gmail för vår kundservice och ordermail. När du mailar till support@treehero.se är det Googles e-posttjänst vi använder

Mailgun – Mailverifiering

  • Vi använder mailgun för att få bättre leverans av våra mail, det vill säga för att undvika att hamna i din Skräppost.

Domän och server:

Cloudways – Hosting och leverantör av server

  • Vi använder oss av open source-plattformen WordPress samt egenutvecklade system och kopplingar till t.ex. Swish via API. Systemet ger oss information om donationer, t.ex. hur mycket som har donerats till varje insamling. Detta är nödvändigt för att kunna dela ut pengar till respektive Insamling.

Betalning och donation

Swedbank AB – Användes för Swishbetalningar

FortNox – Bokföring

Wibergs Web AB – Utveckling och felsökning system. Om någonting går snett med din donation har Wibers Web AB tillgång till information om Kund för att kunna felsöka och korrigera fel.

Din beställning hamnar i vår servers databas som Treehero och våra utvecklare har tillgång till. Cloudways förvarar informationen åt oss men använder den inte på något sätt utan att vi begär det eller ger tillåtelse till det.

2.0 Dina rättigheter

  • Du har rätt att bli bortglömd/raderad.
  • Du har rätt till registerutdrag.
  • Du har rätt att få eventuella uppgifter rättade.
  • Du har rätt till dataportabilitet.
  • Du har rätt att återkalla ditt samtycke för behandling av uppgifter.
  • Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter til Datainspektionen.

Datainspektionens plattform:
Information om GDPR (dataskyddsförordningen)