Villkor för insamling

Treehero strävar efter total transparens för allting vi gör!

AnvändarvillkorCookiepolicy Dataskyddspolicy

Användarvillkor för insamling

Nedan villkor gäller för dig som har startat en insamling på Treehero.

1. Kontaktperson

Du som startar insamlingen måste ha fyllt 18 år.

2. Utbetalning

När du bestämmer att insamlingen är avslutad skickar du ett mail till support@treehero.se med:

Ditt namn

Ditt telefonnummer

Din e-mailadress

Ovan information måste vara identiskt med vad som angavs i insamlingsformuläret. Detta för att skydda er insamling.

2.1 Bankkontonummer

Ditt bankkontonummer måste vara till samma person som startade insamlingen. Om vi märker att kontaktpersonen inte stämmer överens med mottagaren så kommer vi inte att genomföra överföringen.

2.2 Telefonnummer för Swish

Ditt telefonnummer måste vara till samma person som startade insamlingen. Om vi märker att kontaktpersonen inte stämmer överens med mottagaren så kommer vi inte att genomföra överföringen.

2.3 Moms

Donationer för er insamling är skattebefriade från donatorn (Kund) till Treehero. Ni kan vara tvungna att betala moms för era insamlade pengar. Läs mer på Skatteverkets hemsida här.

4. Tvist

Allmäna Reklamationsnämnen
ARN.se

EU-Kommissionens plattform:
ODR-Plattformen

Cookiepolicy

Vi placerar kakor (Cookies) på din dator när du besöker Treehero.se. När du trycker på ”Ja, tack” placerar vi analyscookies på din dator för att kunna analysera och förbättra din upplevelse på Treehero.se (Google Tag Manager). Om du inte vill detta kan du läsa punkt 2.

1. Användning av Cookies

Treehero använder cookies för att anpassa och förbättra din upplevelse på vår hemsida, i e-mail, i tredjepartsannonsering och för att analysera trafik, donationer, användning m.m.

Annonscookies samlar in information om dina aktiviteter och visat intresse på vår hemsida så att vi kan visa relevant och målinriktad annonsering i tredjepartskanaler (sökmotorer, sociala medier och annonsnätverk). Google Adwords och Facebook.

Analyscookies ger oss övergripande analytisk information avseende din användning av på vår webbplats. Detta hjälper Treehero att göra sin tjänst ännu bättre genom att analysera trafik, användning, donationer och mer. Google Analytics och Facebook Pixel.

Användarcookies möjliggör kommentarsfunktionen på insamlingssidor så att du kan kommentera med din Facebook-användare. Om du har blockerat cookies visas ingen information om din användare.

2. Ta bort Cookies

Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar.

Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång vår webbplats Treehero.se försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Vidare kan du när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk. Läs mer på Aboutcookies.org. Tänk på att vissa av våra tjänster kanske inte fungerar om du blockerar eller raderar cookies.

Internet Explorer 6
Internet Explorer 7 & 8
Internet Explorer 9
Internet Explorer 10 & 11
Microsoft Edge
Google Chrome
Mozilla Firefox
Opera
Safari

Dataskyddspolicy

För att kunna erbjuda dig våra tjänster behöver vi behandla dina personuppgifter. Genom att donera pengar och köpa tjänsten Plantera Träd på Treehero.se accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Du godkänner också att vi använder e-post för att skicka information till dig. Vi värnar om din integritet och samlar inte in fler uppgifter än vi behöver. Vi säljer aldrig uppgifterna vidare till tredje part.

1. Personuppgifter

Vi registrerar aldrig personnummer. När du donerar pengar till en insamling lämnar du ut personuppgifter. Personuppgifter är uppgifter som kan identifiera dig och vilken relation vi har till dig. Till Treehero lämnar du:

Förnamn och efternamn – Används för att kunna att göra din upplevelse på Treehero mer personlig

Mobiltelefonnummer – Används för att kunna betala med Swish samt som referens för din donation

E-mailadress – Används för att skicka orderbekräftelse samt e-mail för uppföljning när insamlingen är avslutad

1.1. Hur samlar vi in personuppgifter?

VI samlar in personuppgifter för att kunna fullfölja din donation till de/n insamling/ar du väljer att stödja. Detta görs via respektive insamlingssidor som du väljer att donera till och kan även vara direkt, indirekt eller relaterad information som vi får när du är i kontakt med oss.

Insamlingssidor – Vid varje donation samlar vi in personuppgifter. Används för att kunna fullfölja din donation (se 1. Personuppgifter)

Kontaktformulär – När du väljer att kontakta oss (t.ex. via ett kontaktformulär) använder vi dina angivna personuppgifter för att kunna kontakta dig.

1.2 Vad gör vi med dina personuppgifter?

Informationen vi samlar in är antingen nödvändig för att kunna ingå ett avtal med oss, för att vi ska kunna utföra de tjänster vi har avtalat om eller för att vi ska kunna kommunicera med dig.

1.3 Delar vi din information vidare?

Vi kommer aldrig att sälja dina personuppgifter till tredje part utan din tillåtelse. Däremot behöver vi dela din information till Nordea AB för att kunna fullfölja din donation.

Nordea AB är Treeheros bank som sköter betalning/mottagning av din donation. Donationen görs via Swish och synkas sedan mellan Nordea och Treeheros databas för att kunna fullfölja din donation samt för att matcha denne med din valda insamling.

1.4 Var behandlas dina uppgifter?

VI lagrar dina personuppgifter på en server inom EU. Serverhallen är certifierad med ISO 27018, ISO 27001 och ISO 27002.

1.5 Hur länge sparar vi dina uppgifter?

Vi sparar din information endast så länge som det är nödvändigt för respektive syfte. Vi följer alltid lagen och raderar din information när den inte längre är relevant. När vi raderar dina personuppgifter försvinner din donation från respektive Insamling, vilket innebär att vi tidigast raderar dina uppgifter när respektive Insamling är avslutad.

1.6 Ta bort dina uppgifter från vår databas

Dina personuppgifter samt ekonomiska transaktion/er ligger som grund för din donation och för att våra system ska kunna bekräfta din donation till respektive insamling. Du har rätt att bli raderad (rätt att bli glömd) från våra system när som helst i tiden. Det vi inte kan radera är den ekonomiska transaktionen som behålls av legala skäl.

För att vi ska verifiera att du är den person du utger dig att vara behöver vi samtliga uppgifter som du uppgav vid köptillfället.

1.7 Vilka uppgifter har vi om dig?

Du har rätt att begära utdrag från vår databas med samtlig personuppgifter om dig. Kontakta support@treehero.se så vidare information och utdrag.

1.8 Vilka system hamnar dina uppgifter i?

När du genomför ett köp går din beställning genom olika steg innan den är färdigbehandlad. Vi arbetar med följande system/leverantörer och din information kan behöva behandlas av några:

Kommunikation:

Gmail – Mailhanteringssystem

  • Vi använder gmail för vår kundservice och ordermail. När du mailar till support@treehero.se är det Googles e-posttjänst vi använder

Mailgun – Mailverifiering

  • Vi använder mailgun för att få bättre leverans av våra mail, det vill säga för att undvika att hamna i din Skräppost.

Domän och server:

Cloudways – Hosting och leverantör av server

  • Vi använder oss av open source-plattformen WordPress samt egenutvecklade system och kopplingar till t.ex. Swish via API. Systemet ger oss information om donationer, t.ex. hur mycket som har donerats till varje insamling. Detta är nödvändigt för att kunna dela ut pengar till respektive Insamling.

Misshosting – Domänleverantör

Betalning och donation

Nordea AB – Användes för Swishbetalningar

VISMA AB – Affärssystem och bokföring

Wibergs Web AB – Utveckling och felsökning av donationer. Om någonting går snett med din donation har Wibers Web AB tillgång till information om dig som kund, transaktionsinformation samt fellogg. Wibergs Web har även utvecklat kopplingen mellan Swish och Treehero.

Din beställning hamnar i vår servers databas som Treehero och våra utvecklare har tillgång till. Cloudways förvarar informationen åt oss men använder den inte på något sätt utan att vi begär det eller ger tillåtelse till det. Om servern får driftstörningar eller andra tekniska problem kan Cloudways och våra utvecklare felsöka din beställning.

2.0 Dina rättigheter

  • Du har rätt att bli bortglömd/raderad.
  • Du har rätt till registerutdrag.
  • Du har rätt att få eventuella uppgifter rättade.
  • Du har rätt till dataportabilitet.
  • Du har rätt att återkalla ditt samtycke för behandling av uppgifter.
  • Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter til Datainspektionen.

Datainspektionens plattform:
Information om GDPR (dataskyddsförordningen)