Skolresa Göteborg

Vill ni åka på skolresa till Göteborg? Här listar vi leverantörer som erbjuder aktiviteter och paketresor till er klassresa. Trevlig resa!

Åk med klassen till Göteborg 😀

Göteborg har mycket att erbjuda klassen, allt från Liseberg och Universeum till en av världens största botaniska trädgårdar! Nedan hittar du de leverantörer som erbjuder mängder av olika resor och aktiviteter. Länkarna till arrangörerna öppnas i ett nytt fönster.

Skolresan.se

Skolresan.se erbjuder många häftiga upplevelser i Göteborg. Upplev adrenalinfyllda aktiviteter, centralt boende och varför inte gå och shoppa i centrum? Dessutom erbjuds fri transport av spårvagn och buss under hela er resa!

 • Pris från 435 kr per person

Stromma.com

Göteborg är i särklass en av Sveriges mest spännande städer att besöka. Här finns det mesta du kan tänka dig – bra shopping, en vacker skärgård och mängder av aktiviteter. I deras skolpaket med övernattning ingår alltid frukost samt en måltid och en tilläggsaktivitet per dag.

 • Pris från 1095 kr per person

Skolreseaventyr.se

Besök Göteborg – staden svenska folket har röstat fram som Sveriges trevligaste storstad! Bokar Ni något av Skolreseäventyrs Göteborgsäventyr får Ni uppleva massor av häftiga aktiviteter. Vad sägs om Gladiatorfesten med de roliga aktiviteterna. Ni får även uppleva Universeum.

 • Pris från 1090 kr per person

Ramsvik.nu

Ramsvik, nära Smögen på Västkusten, är ett bra ställe att åka till på klassresa. Varje år väljer fler än 1000 elever att åka till Ramsvik. Vi hjälper er gärna att ordna en rolig klassresa med äventyr på både land och till sjöss. Vi har flera tips på aktiviteter ni kan göra i Bohuslän. Ramsvik arrangerar färdiga skolpaket.

 • Pris från 689 kr per person

Checklista för klassresan

Bra att tänka på under en skolresa

 • Hygienartiklar
 • Uppgifter till er kontaktperson
 • Instruktioner vid nödsituation
 • Eventuella kontanter eller Swish
 • Redovisa schema för barnen och föräldrarna; var ni kommer att sova och vilka platser ni kommer att vara på

Aktiviteter för skolresan i Göteborg 🏆

Vill ni maxa er upplevelse av Göteborg under er skolresa? Åk på nedan aktiviteter som grädde på moset för er paketresa eller som enskilda aktiviteter med klassen. Ni bestämmer själva! Länkarna nedan öppnas i ett nytt fönster.

Liseberg.se

Med charmiga minitåg tar Stinsen Sightseeing med dig på en spännande resa i både nutida och gamla Göteborg. Färden börjar vid Gustaf Adolfs Torg, dåtidens centrum, och ni får höra spännande historier om livet på den tiden.

 • Pris från 249 kr per person

Prison Island Göteborg

Göteborgs häftigaste äventyr öppnade under 2016. Gör som tusentals andra glada besökare, testa de 35 utmanande fängelsecellerna på Prison Island Göteborg!

 • Från 120kr per person

Stinsensightseeing.se

Med charmiga minitåg tar Stinsen Sightseeing med dig på en spännande resa i både nutida och gamla Göteborg. Färden börjar vid Gustaf Adolfs Torg, dåtidens centrum, och ni får höra spännande historier om livet på den tiden.

 • Pris från 65 kr per person

Universeum.se

Universeum är en plats där kunskap leks fram. Här blandas djur och natur med ny teknik och spännande experiment. Följ med på safari genom Regnskogen, dyk ner under ytan i Akvariehallen eller utmana kroppen och knoppen i Hälsa. Ett besök på Universeum är ett oförglömligt äventyr.

 • Pris från 135 kr per person

7 fantastiska parker

Göteborgs parker lockar både konnässören med gröna fingrar och den som bara vill gå en promenad i lummigheten. I centrum är det lätt att promenera mellan Slottsskogens gröna dungar, Botaniska trädgårdens prydliga planteringar eller ta en sväng förbi Trädgårdsföreningen.

 • Gratis

Göteborgs Konstmuseum

Universeum är en plats där kunskap leks fram. Här blandas djur och natur med ny teknik och spännande experiment. Följ med på safari genom Regnskogen, dyk ner under ytan i Akvariehallen eller utmana kroppen och knoppen i Hälsa. Ett besök på Universeum är ett oförglömligt äventyr.

 • Gratis för barn under 25 år
 • 65 kr per person >25 år

Finansiera er resa till i Göteborg 🥇

Genom Treehero.se kan ni starta en insamling för att plantera träd i Afrika samtidigt som ni tjänar pengar till er skolresa till Göteborg. Det är helt gratis, helt digitalt och utan några krav på försäljning. Eleverna i er klass kan enkelt dela er insamling på sociala medier för att få donationer, allt sker automatiskt via Swish och BankID.

Starta insamling med klassen

Er klass får 35% av alla donationer – direkt till er klasskassa!


Snabbfakta om Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största tätort med nära 600 000 invånare. Storstaden omfattar 215 kvadratkilometer yta med väldigt mycket grönområde vilket gör det mycket lämpligt för skolresor. För några år sedan uppskattades det att Göteborg hade hela 50 000 träd i staden. Det är inte så konstigt då Göteborg har många fina, stora parker. Till exempel är den Botaniska Trädgården (som vi rekommenderar starkt) en av världens största botaniska trädgårdar med en yta på hela 175 hektar!

Har du några tips på aktiviteter och paketresor för skolresor till Göteborg? Tipsa oss gärna på support@treehero.se