Skolresa Stockholm

Att åka på skolresa till Stockholm är någonting de flesta kör, kanske inte så konstigt då det är vår huvudstad. Vi har samlat arrangörer och aktiviteter som ni kan använda som underlag innan ni bestämmer er för var ni ska åka på er klassresa.

Dela till klasskompisar

Åk till Stockholm med klassen 😀

I vår huvudstad Stockholm hittar ni allt från idylliska upplevelser i skärgården till hissnande äventyr på Grön Lunds Tivoli. Nedanför hittar du skolresepaket och enskilda aktiviteter som klassen kan använda som underlag för er klassresa. Länkarna nedan öppnas i ett nytt fönster.

Barnens ö

Önskar ni att avsluta terminen på ett äventyrligt och gruppstärkande sätt? Eller vill ni starta terminen på samma vis?

Adventuras skolresa på Barnens Ö är äventyr och utmaningar för er klass i fantastiska skärgården. Under ert besök hos oss kommer ni att få genomföra flera olika aktiviteter tillsammans, som alla i olika grad kräver mod, laganda och samarbete.

 • Pris från 850 kr per person

Kärsögården

Vad passar bättre än att på skolresan till Stockholm inleda dagen med ett morgondopp på Kärsön för att efter Gröna Lundbesöket avsluta med lite beachvolley och en pratstund på bryggan till solnedgången?

Varför välja när ni på er klassresa till Stockholm kan få både kultur och action i storstaden samt sport, äventyr och friluftsliv på Kärsögården.

 • Pris från 650-750 kr per person

Skolreseaventyr

I deras Stockholmsäventyr får Ni känna Sveriges fina huvudstad. Med glittrande vatten, rik kultur och stort nöjes- och shoppingutbud är Stockholm – även kallad ”Öarnas stad” – en riktig pärla. De har vävt ihop program där Ni får besöka Gröna Lund, Laserfortet, Naturhistoriska riksmuseet och mycket mer!

 • Pris från 1150 kr per person

Ängsholmen

Vistelsen på Ängsholmen består i ett antal aktiviteter och utmaningar för såväl gruppen som individen. Exempel på aktiviteter är: Kanot, Backstapling Höghöjdsbana m.m. Aktiviteterna utmanar gruppens förmåga att samarbeta, kommunicera och övervinna rädslor samtidigt som de bjuder på många skratt.

 • Pris från 735 kr per person

Checklista för klassresan

Bra att tänka på under en skolresa

 • Hygienartiklar
 • Uppgifter till er kontaktperson
 • Instruktioner vid nödsituation
 • Eventuella kontanter eller Swish
 • Redovisa schema för barnen och föräldrarna; var ni kommer att sova och vilka platser ni kommer att vara på

Aktiviteter för skolresan i Stockholm 🏆

Vill ni uppleva mer än bara er paketresa? Nedan aktiviteter kan ni besökas enskilt eller läggas till på ert nuvarande resa. Länkarna nedan öppnas i ett nytt fönster.

Gröna Lund Tivoli

Gröna Lund är inte bara ett nöjesfält utan också ett laboratorium fullt av roterande och accelererande system. Utforska matematik och fysik på ett sätt som killar i magen och upplev Gröna Lund i en helt ny dimension. Hit kan du som är lärare ta med dig eleverna för att mäta, observera, räkna och känna på naturvetenskapliga principer.

 • Pris från 385 kr per person

Birka Vikingastaden

Vikingatiden är en spännande del av vår historia som alltid är aktuell. På Birka finns ett av Skandinaviens viktigaste fornlämningsområden från vikingatiden – en plats som är så unik och värdefull att den är upptagen på Unescos världsarvslista!

 • Från 215 kr per person

Lida Naturparkour

I Tullinge, ungefär en halvtimmes resa med pendeltåg från Stockholms central, ligger Lida naturreservat där du bland många andra spännande aktiviteter kan prova på naturparkour. På en specialbyggd bana – gjord av naturmaterial – kan du testa den populära innerstadssporten omgiven av lummig skog.

 • Pris beroende på aktivitet på området

Abba Museumet

Vikingatiden är en spännande del av vår historia som alltid är aktuell. På Birka finns ett av Skandinaviens viktigaste fornlämningsområden från vikingatiden – en plats som är så unik och värdefull att den är upptagen på Unescos världsarvslista!

 • Från 1520 kr för 30 elever (1 vuxen per 10 elever)

Kastellet

Riktigt bra skolresor minns man hela livet. Hos Kastellet får klassen ett spännande äventyr i en magisk miljö. Att låta Vaxholms Kastell bli målet för skolresan kan inte gå fel. Både skärgårdsmiljön och Kastellet i sig bjuder in till en massa spännande äventyr. Här kan klassen tävla mot varandra och bli ännu tajtare!

 • Pris från 385 kr per person

Livslustskammaren

Sveriges kungliga historia i stämningsfulla källarvalv i Kungl Slottet. Praktfulla, vackra dräkter och glittrande vagnar berättar om sagolika kröningar, bröllop och begravingar vid hovet. Påkostade, stiligt dekorerade vapen och rustningar speglar dramatiska händelser, i krig och fred. Bekanta dig med Streiff, Gustav II Adolfs häst m.m.

 • Från 900 kr per museilärare

Tekniska Museet Stockholm

Tekniska museet i Stockholm erbjuder klassen mängder av olika upplevelser och utmaningar. Här kan ni lära er om robotteknik, hjärngympa ljud, 3D-teknik och mycket mer! 

 • Pris från 50 kr per person

Skansen

På Skansen möts det förflutna och nuet, djur och kultur, traditioner och trender. Sveriges själ i ett levande museum, mitt i Stockholm. På Skansen i Stockholm finns något för barn i alla åldrar. Besök Lill-Skansen som har öppet inomhus året runt, hälsa på i hus och gårdar eller häng med på ponnyridning och se när djuren matas!

 • Pris från 0 – 20 kr per person (för skolklasser)

Junibacken

På Junibacken i Stockholm får barn och vuxna chansen att uppleva fantastiska saker tillsammans. De där magiska ögonblicken som är svåra att beskriva i ord, men som betyder allt för den som är där – det är dem vi ger er. Teater, sång, musik och en väldig dos fantasi och uppfinningsrikedom är våra verktyg. Vårt mål: Att väcka barns lust till läsning.

 • Pris från 155 kr per person

Stockholms Spelmuseeum

mbitionen med Stockholms Spelmuseum är att levandegöra spelhistorien på ett sådant sätt att den blir tillgänglig för alla, oavsett ålder, ursprung eller erfarenhet. Vi tror att det bästa sättet att göra det på är att låta våra besökare själva uppleva spelen och maskinerna som genom åren format spelkulturen. Vår förhoppning är att det ska vara en plats som inspirerar nostalgiker lika mycket som den överraskar en ny generation spelare.

 • Gratis för barn under 5 år
 • 80kr per person >5 år

Finansiera er resa till i Stockholm 🥇

Genom Treehero.se kan ni starta en insamling för att plantera träd i Afrika samtidigt som ni tjänar pengar till er skolresa till Göteborg. Det är helt gratis, helt digitalt och utan några krav på försäljning. Eleverna i er klass kan enkelt dela er insamling på sociala medier för att få donationer, allt sker automatiskt via Swish och BankID.

Starta insamling med klassen

Er klass får 35% av alla donationer – direkt till er klasskassa!