Vi är Treehero 👋

Treehero skapades från början av ett par föräldrar som tröttnade på att barnen sålde produkter som konsumerades i onödan, samtidigt som barnen fick orimligt lite tillbaka. Bolaget som driver Treehero är Give For Future AB.

FAQ om Treehero

Vanliga frågor om Treehero (Give For Future)

Var går donationerna?

När en besökare donerar till er insamling mellanlandar detta på Treeheros Swishkonto för insamlingar. Barnens förtjänst och donation för trädplantering tillfaller aldrig Treehero. Vid årets slut sammanställs samtliga donationer och delas ut till organisationen som valts för året. Organisationerna som tar emot donationerna är antingen Trees For Future eller One Tree Planted.

Båda organisationerna är skattebefriade, ideella organisationer enligt 501(c)3 tax-exempt organization.

Varför har ni inget 90-konto?

Treehero drivs som ett företag av Give For Future AB (org. nr. 559160-2197) och kan därför inte få 90-konto av Svensk Insamlingskontroll (inget företag eller privatperson kan få 90-konto) även om våra insamlingskostnader nästan motsvarar deras krav (maximalt 25% får gå till kostnader).

Ni som startar insamlingen får 35% av det insamlade beloppet som tack för att ni driver en insamling. Detta är tyvärr inte möjligt då Svensk Insamlingskontroll kräver att minst 75% måste gå till ändamålet vilket i detta fallet är trädplantering.

När planteras träden?

Tiden mellan din donation och den faktiska trädplanteringen varierar beroende på när på året du donerar. Vi skickar en gemensam donation varje år till en vald organisation. Själva planteringen sker vanligtvis under regnperioden, när jorden ger optimala förutsättningar för trädöverlevnad.

Tryck här för att se nästa gemensamma donation

FAQ om insamling

Vanliga frågor om insamlingar och donationer

Hur donerar jag?

För att donera till en insamling väljer du donationsnivå (hur många träd du vill plantera), fyller i dina uppgifter och klickar på ”Vidare till Swish”

Öppna nu Swishappen i din telefon (tryck på Swish-ikonen manuellt i din telefon). Här kommer nu att visas förifylld information som du godkänner med BankID. Precis som vid ett vanligt Internetköp på nätet.

Är donationerna inkl. moms?

Donationsdelen till barnen bakom insamlingen skickas skattefritt. Donationsdelen till trädplantation skickas skattefritt. Donationsdelen som går till Treeheros kostnader så som personal, drift och administration är skattepliktiga.

Är det säkert att donera?

Ja, all trafik skickas via en krypterad anslutning (SSL/https). När en besökare donerar pengar skickas information till appen Swish som sedan verifieras med BankID. Enkelt och säkert!

Hur får vi våra insamlade pengar?

När ni bestämmer att er insamling är klar fyller ni i formuläret på Avsluta insamling eller via e-mail (support@wordpress-127763-956756.cloudwaysapps.com) och säger att ni vill avsluta er insamling. Det måste vara samma Kontaktperson som startade insamlingen, för er säkerhet. Vi kommer då att sammanställa er insamling och föra över er del av insamlingen till Kontaktpersonens bankkonto.

Samtliga uppgifter som skickas via Treehero görs över en krypterad anslutning och kommer aldrig att säljas.

Överföringen till er kontaktperson tar vanligtvis 2-4 vardagar.

Hur mycket tjänar vi?

Ni som driver en insamling tjänar 35% av alla pengar som samlas in till er insamlingssida.

Samtliga uppgifter som skickas via Treehero görs över en krypterad anslutning och kommer aldrig att säljas.

Hur startar vi en insamling?

Fyll i formuläret på ”Starta insamling” så kommer vi att kontakta er när vi har granskat er ansökan och skapat en insamlingssida för er.

Det tar vanligtvis 1-2 vardagar.

Vad kostar en insamling?

Det kostar ingenting att ansöka om en insamlingssida, att få en insamlingssida eller att få de insamlade pengarna överförda till er Kontaktperson.

Vad hamnar vår insamling?

Er insamlingssida kommer att finnas på t.ex. ”Treehero.se/insamling/treeskolan-1B” om er skola heter Treeskolan och avser klass 1B.

Vid uppstart kommer ni att få ett e-mail med b.la. en länk till er insamlingssida.

Det går också bra att söka efter er insamling i sökrutan som finns i menyn.

2019 års gemensamma donation

Vid årets slut sammanställs alla donationer och skickas till detta årets valda organisation.

 
 

Forest Gardens 😍

Invånare och lokala jordbrukare får lära sig att planera träd med hållbara jordbruksmetoder. De får utbildning i hur man med hjälp av 4000 olika träd tillsammans med matgrödor kan tjäna mer pengar, odla egen mat och bygga en hållbar och självförsörjande framtid.

Kamerun, Kenya, Senegal, Uganda, Guinea, Tanzania, Rwanda, Etiopien